J-kullen

Den 27 mars 2020 föddes Jägardrömmens J-kull. Det blev en tik och en hane men dessvärre blev den lilla hanen en ängel efter en vecka så tiken blev ensam kvar. Bilder från de åtta första veckorna finns här. 

Far: NO JCH  SE JCH  NO VCH  SE VCH  NO UCH  Nicco de Vellemont

Mor: SE JCH  NO JCH  SE VCH  Jägardrömmens Fanta

SEJCH  SE VCH SE UCH Jägardrömmens Jaktgudinna "Bambi" har flyttat till Gråbo där hon kommer att bo med Ulrik och Maria Södergren. Vi valde att spara en parning efter Bambi och hon är numera mamma till P-kullen.

VILTSPÅRPROV: Den 24 januari 2021 klarade Bambi anlagsklassen i viltspår. Den 16 mars fick Bambi 1:a på sin första viltspårstart i öppen klass. Den 28 mars var det dag för ännu ett viltspårprov för Bambi och hon lyckades då med bedriften att få 1:a med HP. Den 2 april var det dags för ännu en start och återigen blev det 1:a pris för Bambi så numera kan hon titulera sig svensk viltspårchampion. Den 24 maj startade Bambi ännu en gång och även denna gången blev det ett 1:a pris för Bambi. Den 6 juni var Bambi med på Viltspår-DM och lyckades trots värme, torka och spårstart på eftermiddagen få ännu ett 1:a pris där det till och med var gränsfall till HP. I och med detta resultat blev hon 5:a på DM av totalt 19 hundar. Den 6 juni 2022 var Bambi med på DM men tyvärr var de levande djuren mer intressanta än blodspåret så det blev ett 3:e pris.

UTSTÄLLNING: Den 23 augusti 2021 var Bambi på sin första utställning och hon fick fina lovord av domaren och excellent. Den 12 juni 2022 var Bambi på utställning i Vänersborg och hon fick fin kritik förutom på pälsen som tyvärr inte var i bästa skick för dagen och därför blev det very good. Den 2 juli var Bambi på utställning i Borås och hon fick Excellent, ck, cert, Nordic R-cert och blev andra bästa tik. Den 30 juli var Bambi på Värmlands kennelklubbs utställning i Ransäter och det blev en lyckad dag där hon fick Excellent, ck, cert, Nordic cert och blev även BIM. Den 31 juli var det dags för Bassetklubbens utställning i Ransäter och även där fick hon Excellent med ck och cert och blev tredje bästa tik och hon blev även BIS i jaktklass. I och med detta kan hon nu titulera sig svensk utställningschampion.

DREVPROV: Den 5 december 2021 startade Bambi på sitt första drevprov och fick 1+3 med 28 poäng. Den 20 december gjorde Bambi ännu ett drevprov och inledde fint men fick inte till det utan det blev en 3:a med 28 poäng. 14 januari 2022 var det dags igen och då gick det bättre och Bambi fick 1+1 rå med 36 poäng. Den 18 januari startade Bambi på ännu ett drevprov och fick då 1:a rå med 35 poäng och kan därmed titulera sig svensk jaktchampion. 

TOPP 10-PLACERINGAR I BASSETKLUBBEN OCH FAUVEKLUBBEN:

2021 blev Bambi placerad som 8:a i Fauveklubbens tävling "Årets Basset Fauve de Bretagne" (utställning + drevprov). I Fauveklubbens tävling Drevkampen blev Bambi fyra i klass A. I Bassetklubbens tävling om årets viltspårhund blev Bambi placerad på 3:e plats med samma poäng som 1:an och 2:an men då de var yngre än Bambi placerades de högre upp i listan. 

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)