L-kullen

Den 24 juni 2021 föddes Jägardrömmens L-kull. Det blev en tik och en hane. Bilder på valparnas åtta första veckor finns här. 

Far: SE JCH  Knotas

Mor: SE JCH  NO JCH  FI JCH  NORD JCH  SE UCH  DK UCH  NO UCH  NORD UCH  SE VCH  Kiwi

J SE VCH  Jägardrömmens Lady "Luna" har flyttat till Stefan och Lily i Jönköping.

VILTSPÅRPROV: Den 17 april 2022 klarade Luna anlagsklassen på viltspårprov. Den 24 april fick Luna 1:a på sina första start i öppen klass. Den 5 maj fick Luna ännu ett första pris på viltspårprov. Den 7 maj startde Stefan och Luna på Basset östs kvaltävling till SM-uttagningen men Luna fick dessvärre alltför stort viltintresse denna dagen så det blev dessvärre inget pris. Den 14 maj var det ännu en uttagningstävling till Basset östs SM-uttagning och denna gången gick det bättre. Luna fick 1:a och blev en av de två hundar som tog sig till SM-kvalet i juni. Hon blev dessutom viltspårchampion. Den 25 maj gick Luna ännu ett spår och denna gången blev det ett 2:a pris. Den 6 juni 2022 har Basset Öst kval till Viltspår-SM och det gick riktigt bra för Luna som vinner kvalet och tar därmed en plats i Viltspår-SM i augusti. 

UTSTÄLLNING: Den 27 augusti 2022 fick Luna Excellent med ck och blev andra bästa junior på Basset östs välbesökta utställning i Värnamo där 58 fauvar bedömdes. Den 26 augusti 2023 fick Luna Excellent och blev placerad fyra i öppen klass på Bassetklubbens utställning i Värnamo. 

DREVPROV: I januari 2023 startade Stefan och Luna på drevprov men dessvärre rusade rådjuren lite väl mycket denna dagen så Luna fick inte ihop till något prisvärt drev. Hon fick dock ihop 27 poäng och mest glädjande var att hennes skallfrekvens var 100/minut vilket är mycket bra. Den 30 december 2023 startade Luna på ännu ett drevprov och fick 2:a med 29 poäng och den 27 januari 2024 blev det ännu en start och även denna gången blev det samma resultat. 

TOPP 10-PLACERINGAR I BASSETKLUBBEN OCH FAUVEKLUBBEN:

2022 blev Luna 5:a på Bassetklubbens lista över årets viltspårhund. 

2023 blev Luna 10:a i Fauveklubbens tävling "Årets Basset Fauve de Bretagne".

Jägardrömmens Lufsen "Sigge" har flyttat till Mats med familj i Västerås.

Lufsen dog dessvärre på grund av förgiftning när han var drygt 7 månader gammal. Vi beklagar sorgen och lider verkligen med Mats med familj. 

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)