Utställningsresultat

På den här sidan kan ni se vad våra hundar har presterat på utställningar. Vi anser att det är viktigt att avla på hundar som är sunda och rastypiska och därför är det viktigt att även meritera hundarna i utställningsringen. Detta i kombination med goda jaktegenskaper hoppas vi leder till att vi föder upp jagande hundar som också ser exteriört bra ut. Klicka på bilden om du vill se den i större format.

Lördagen den 18 maj hade Södra Älvsborgs kennelklubb inofficiell utställning i Borås. Domare var Ewa Nielsen och Pepsi fick fin kritik och blev BIR och BIG 2 (vuxen) och hon blev dessutom BIS 4 av samtliga juniorer. 

Den 1 maj 2024 var det inofficiell utställning i Tjolöholm. Domare var Benny Blidh von Schedvin och det blev fin kritik för Pepsi och hon blev BIR och BIG 3 i konkurrens med övriga vuxna hundar i gruppen. Fler bilder finns här. 

Lördagen den 26 augusti 2023 hade Basset Öst sin årliga utställning i Värnamo och på grund av det dåliga vädret fick utställningen hållas inomhus. Domaren Bertil Lundgren hade 40 fauvar att döma och vi hade bara Pepsi och Kiwi med oss denna gången. För Pepsis del blev det jättefin kritik men det där med att gå och stå fint i ringen är något vi får träna på. Hon fick fin kritik och HP men fick se sig slagen av fina syrran Iza (Jägardrömmens Prosecco) som sedan också blev BIM-valp. För Kiwi blev det idag Excellent i veteranklassen och hon blev BIM-veteran och blev slagen av Jägardrömmens Djungelvrål "Molle" som också fick Excellent och blev BIR-veteran och senare också BIS-veteran. Molle är pappa till Iza och båda ägs av Anna och Martin så det blev en riktigt lyckad dag för dem. Förutom dessa hundar var även Jägardrömmens Isberg "Otto" med på utställningen men på grund av lite för mycket päls föll han inte domaren i smaken och tyvärr blev det bara ett good idag. Jägardrömmens Lady "Luna" var också på plats och även hennes päls var lite väl lång idag men trots det fick hon riktigt fin kritik och Excellent och hon blev placerad som fyra i öppen klass där det var åtta hundar som deltog. 

Söndagen den 20 augusti 2023 var det dags för Bassetklubbens utställning på Tånga Hed i Vårgårda. Domare Eva Nielsen hade över 40 fauvar att bedöma och hon var sparsam med höga omdömen. Vi hade med oss Pepsi, Molly och Kiwi och vi kan verkligen inte klaga efter dagens resultat. Pepsi (som bedömdes av Anette E) fick HP och blev BIR-valp och BIS 2-valp. För Molly och Kiwi som numera är veteraner blev det Excellent med ck och Molly placerades före Kiwi och blev BIR-veteran och senare även BIS 2-veteran. Det som var extra glädjande var att trots att det var en stor jaktklass i Vårgårda så var det ingen av de tikarna som föll domaren helt i smaken vilket innebar att Molly var den som tog det åtråvärda certet och blev i och med det svensk utställningschampion! Det var även några andra Jägardrömmens-hundar på plats och där blev det lite varierande resultat. Nogger och Hallonhjärta fick good, Kanelbulle, Kärleksmums och Isprinsessa fick very good och för Nutella och Ostkaka blev det Excellent. 

Lördagen den 27 augusti 2022 hade Basset östs sin årliga utställning i Värnamo. Domaren Ann-Chatryne Almstedt hade 58 fauvar att bedöma och hon var ganska sparsam med Excellent och ck. BIR-valp och BIS 3-valp blev Jägardrömmens Ostpaj "Sigge" och BIM-valp blev Jägardrömmens Nutella "Hedda". I juniorklassen för hanar fick Jägardrömmens Mazuelo "Nisse" Excellent och blev placerad trea. För Jägardrömmens Kolasnitt, Jägardrömmens Kärleksmums och Jägardrömmens Hallonsoda blev det idag enbart good. Desto bättre gick det för Jägardrömmens Lady "Luna" som fick Excellent med ck och blev andra bästa junior där hon konkurrerade mot nio andra juniortikar. För Fantas del blev det Excellent med ck och hon blev andra bästa championtik. I bästa tikklass var hon sedan kvar bland de fem sista men blev tyvärr inte placerad. För Kiwi gick det väldigt bra idag då hon fick Excellent med ck och hon blev andra bästa veterantik och fjärde bästa tik. 

Söndagen den 21 augusti 2022 var det dags för Basset västs utställning i Vårgårda. Domare Rudy Smits hade 30 fauvar att döma och för Jägardrömmens Ostkaka och husse "Christian" blev det HP och BIR-valp och BIS 3-valp. För Jägardrömmens Nogger "Tore" och matte Therese blev det HP och han blev BIM-valp. I jaktklassen startade Jägardrömmens Isprinsessa "Molly" och matte Bea och det gick så bra att hon fick Excellent med ck och cert. Vi hade med både Kiwi och Molly (Buskarnas Azalea) i veteranklass och för Kiwi blev det Excellent och hon blev andra bästa veterantik och för Molly gick det så bra att hon fick Excellent med ck och hon fick även reserv-cert och hon blev BIR-veteran och BIS 2-veteran. Allra bäst av våra egna hundar gick det för Fanta som fick Excellent med ck och hon blev andra bästa tik idag vilket vi är mycket glada över. 

Den 30 och 31 juli 2022 var det utställningshelg i Ransäter. På lördagen var det Värmlands kennelklubb som hade sin utställning och domare Kurt Nilsson hade 16 fauvar att bedöma. Han var ganska sparsam med ck och det var endast två hanar och en tik som fick ck. För Kiwi blev det Excellent och hon blev även BIM-veteran och Fanta fick även hon Excellent. Vi hade också med oss Bambi (Jägardrömmens Jaktgudinna) som ägs av Ulrik och Maria Södergren och för Bambi blev det en riktigt lyckad dag där hon fick Excellent med ck, cert, Nordic cert och hon blev även BIM. På söndagen var det Bassetklubben som hade sin årliga utställning i Ransäter och domare Elisabeth Aune Moseby hade 31 fauvar att bedöma. Även idag var det sparsamt utdelande av ck och endast två hanar och fem tikar fick det. Förutom våra egna hundar var även Jägardrömmens Kokosboll "Rex" med familj på plats och Rex fick fin kritik och very good. För vår del blev det även very good för Kiwi och hon vann över den andra veterantiken så hon blev klassvinnare. För Bambi blev det ännu en lyckad dag då hon även denna dagen fick Excellent med ck och cert och hon blev sedan tredje bästa tik och hon vann även BIS i jaktklass. I och med detta blev hon även utställningschampion. Allra bäst idag gick det för Fanta som fick Excellent med ck och blev bästa tik och BIM. Bilder från Bassetklubbens utställning finns här. 

Lördagen den 28 augusti var det återigen dags för utställning och denna gång var det Basset öst som hade förlagt sin utställning i Värnamo. Domare var Bo Wallin och han hade ungefär 70 fauvar att bedöma under dagen. Vi hade bara med oss Fanta och eftersom hon inte var utställningschampion när vi anmälde till utställningen fick hon gå i jaktklass då det var den klassen vi anmält till. Det visade sig bli en lyckad dag då hon fick Excellent med ck och hon vann jaktklassen och senare blev hon även BIR jaktklass samt BIS 2 jaktklass. Förutom detta blev hon även tredje bästa tik vilket var ganska oväntat men självklart väldigt glädjande. Ännu bättre gick det för Fantas dotter Jägardrömmens Kärleksmums "Malla" som nyss nio månader fyllda lyckades med bedriften att få Excellent med ck och hon blev placerad som andra bästa tik. Detta resultat är något vi är väldigt stolta över och vi gläds åt Mallas ägare Ulf och Evalena. Med tanke på konkurrensen hade vi inte väntat oss att få två tikar med bland de fyra placerade så vi är oerhört glada över dagens resultat. Även Jägardrömmens Isberg "Otto" var på plats och han fick fin kritik och very good av domaren. Fler bilder från utställningen hittar ni här. 

Lördagen den 21 augusti 2021 var det äntligen dags för utställning igen och denna gång var det bara Jägardrömmens Fanta som fick följa med till Basset västs utställning på Tånga hed i Vårgårda. Domare var Theres Johansson och det blev en mycket lyckad dag för Fanta som fick Excellent med ck och hon blev även tredje bästa tik med cert. Hon blev också BIR i jaktklass och BIS 3 i jaktklass så det var en mycket lyckad dag. I och med detta resultat blev Fanta svensk och dansk utställningschampion så vi kan inte vara annat än riktigt nöjda med dagens resultat. Även Jägardrömmens Isprinsessa var på plats och för hennes del blev det very good idag. 

Fredagen den 3 januari och lördagen den 4 januari var det dags för MyDOG i Göteborg och för Fantas del blev det Excellent med ck och reserv-cert samt placeringen tredje bästa tik för Bo Wallin på fredagen och Excellent för Bengt-Åke Bogren på lördagen. 

Den 15 och 16 november var Kiwi och Fanta på utställning utanför Oslo i Norge. Fredagens domare Hans Almgren gav Fanta Excellent men tyvärr inget ck då han tyckte att hennes päls var i kortaste laget. För Kiwis del blev det däremot en riktigt lyckad dag då hon fick Excellent med ck, cert och Nordic reserv-cert. I och med detta resultat blev hon norsk utställningschampion och eftersom hon sen tidigare är svensk och dansk utställningschampion blev hon även nordisk utställningschampion. På lördagen var det Oscar Wilhelm Nilssen som dömde och då blev det Excellent för både Fanta och Kiwi.

Lördagen den 9 november var det dags för Bassetklubbens utställning i Visby. Domare Lars Widén hade tre vuxna och två valpar att döma och för Kiwis del blev det Excellent med ck och placeringen andra bästa tik och hon fick se sig slagen av Fanta som fick Excellent med ck och cert och blev BIR. Detta var Fantas andra svenska cert så vi är riktigt nöjda med dagen. Utställningen var ett samarbete mellan Bassetklubben, Taxklubben, Dreverklubben och Beagleklubben så det var representanter från alla raser i BIS-finalen där Fanta inte blev placerad, men det gjorde inte så mycket då det viktigaste var att hon fick cert och blev BIR.

Lördagen den 21 september var det dags för Bassetklubbens utställning i Kungsör. Domare Ann-Cathryne Almstedt hade 16 vuxna och 5 valpar att bedöma och för lilla Vera (Jägardrömmens Hallonhjärta) blev det återigen fin kritik och hon fick HP och blev BIM-valp i klassen 4-6 månader. För Emma och Kiwis del blev det Excellent med ck och placeringen andra bästa championtik. I bästa tikklass blev Kiwi dock oplacerad. Allra bäst idag gick det för Hanna och Fanta som vann jaktklassen och Fanta blev sen andra bästa tik och hon fick också det efterlängtade certet. Det var med andra ord en mycket lyckad dag. 

Lördagen den 14 september var det dags för Jägardrömmens Hallonhjärta "Vera" att gå på sin första utställning. Domare var Johan Sandström och Vera fick jättefin kritik och blev BIR-valp i 4-6 månadersklassen. I gruppfinalen blev hon sedan BIG 2 och slog både taxar och en beagle. Det var med andra ord en riktigt lyckad debut för lilla Vera som skötte sig så bra i ringen.  

Lördagen den 31 augusti hade Basset Öst sin årliga utställning i Skedhult, Eksjö. Det var som vanligt en välbesökt utställning och domare Niels Brandstrup hade över 40 fauvar att döma under dagen. Fanta lyckades bäst idag och fick Excellent med ck och blev tvåa i jaktklassen med reserv-cert och sen blev hon även fjärde bästa tik. För Kiwis del blev det idag Excellent. Även Jägardrömmens Faxe, Jägardrömmens Falcon och Jägardrömmens Gullviva var med idag och alla tre fick Excellent och extra glädjande var det att Gullviva blev trea i juniorklassen som bestod av sex juniortikar. 

Lördagen den 17 augusti hade Basset väst sin årliga utställning. Domare var Bo Wallin och han hade 21 fauvar att döma. Vi hade med oss Fanta, Molly och Kiwi denna gången och för Fantas del blev det Excellent och hon blev placerad fyra i jaktklassen. För Mollys del blev det Excellent med ck och hon blev trea i jaktklassen, men tyvärr oplacerad i bästa tikklass. Bäst av våra hundar gick det för Kiwi som fick Excellent med ck och hon blev även andra bästa tik vilket vi är så nöjda med. Det var även andra hundar från Jägardrömmens med under dagen och bäst för dessa gick det för Jägardrömmens Ares som fick Excellent med ck och blev andra bästa hane, BIR-veteran och BIS 2-veteran. För Jägardrömmens Gladiolus "Viking" blev det good idag och för Jägardrömmens Faxe blev det very good. Även bland tikarna var det hundar från Jägardrömmens med och både Jägardrömmens Gullspira "Frallan" och Jägardrömmens Festis "Tilly" fick Excellent och vann sina klasser. Det mest glädjande resultatet under dagen var den fina kritiken och det HP som uppfödargruppen fick. Vi blev sedan placerade som BIS 2 vilket vi är riktigt stolta över då detta är första gången vi deltar med en uppfödargrupp. De deltagande hundarna i uppfödargruppen var Jägardrömmens Ares, Jägardrömmens Fanta, Jägardrömmens Festis och Jägardrömmens Gullspira. 

27-28 juli 2019 var det dags för två utställningar i Ransäter. På lördagen var det Bassetklubben som arrangerade och domare Anne Buvik hade 33 fauvar att döma under dagen. Hon var ganska sparsam med Excellent och ck denna dagen och det var endast fyra hanar och tre tikar som lyckades med att få detta. För vår del kan man inte säga annat än att det blev en mycket lyckad dag. Kiwi som inte riktigt är i form efter valpkullen lyckades trots det få Excellent med ck och blev tredje bästa tik och för Fantas del blev det idag Excellent med ck och placeringen andra bästa tik. Hon vann jaktklassen och blev även BIS 2 i jaktklass. Tyvärr fick hon dock inte certet utan fick nöja sig med reserv-cert då tiken som vann var en veteran som hade de drevprovsmeriter som krävdes för att ta certet. Även Fantas syster Jägardrömmens Festis "Tilly" och matte Matilda var med och vann unghundsklassen och fick Excellent. Allra bäst idag gick det dock för Jägardrömmens Faxe som tidigare bara varit med på en utställning som valp och därför inte var så van vid utställningar och framförallt inte i denna värmen. Han lyckades ändå så fantastiskt bra att han blev BIR och sedan också BIS 4 så stort grattis till Anders Karlsson som äger Faxe! 

På söndagen var det dags för SKK:s utställning och då var det Lars Widén som dömde de sjutton anmälda fauvarna. Det var bara Kiwi och Fanta som var anmälda denna dagen och för Kiwis del blev det bara ett very good men för Fantas del blev det ännu en gång Excellent med ck och hon blev tredje bästa tik. Hon vann även idag jaktklassen men dessvärre var det samma veterantik som knep certet så även idag fick vi nöja oss med reserv-cert för Fanta. Sammanfattningsvis får man säga att det var en fantastiskt lyckad helg även om det känns lite tråkigt att få två reserv-cert i stället för cert men Fanta är ju bara 20 månader så hon har ju definitivt framtiden för sig. 

Söndagen den 9 juni 2019 var det dags för utställning i Nykøbing i Danmark. Domare var Dimitris Antonopoulos och han gillade Fanta så mycket att han gav henne Excellent med ck och cert och sen slog hon även en championtik och blev därmed BIR. I gruppfinalen då det var en annan domare blev det dock ingen placering men vi är så nöjda med dagen ändå. 

Söndagen den 2 maj åkte Fanta och Suzanne till Sandefjord i Norge. Domare var Jelena Kruus och vid sin sida hade hon en domaraspirant. Fanta fick Excellent med ck och blev fjärde bästa tik men reserv-cert. Bilden är från förra våren då Fanta var ett halvår så det var inte riktigt så hon såg ut i ringen i Norge. 

Lördagen den 22 september var det dags för Bassetklubbens utställning i Kungsör. Domare var Mette Aunsberg från Danmark och hon hade totalt 19 fauvar att bedöma. Först ut av alla fauvar var Jägardrömmens Gladiolus "Viking" och matte Veronica. Viking fick bra kritik men han tyckte inte detta med utställning var speciellt intressant så han vägrade totalt att gå runt i ringen och därför kunde domaren inte bedöma honom helt. Förutom våra egna hundar hade vi även lånat med oss Sjögareds Merlin. Merlin är ju efter vår Baloo (Jägardrömmens Chummy) och han är även pappa till G-kullen så det var verkligen kul att han lyckades få Excellent med ck och cert. Han blev även andra bästa hane och BIM i jaktklass. För Fantas del blev det idag Excellent med ck och hon var med bland de fem sista tikarna när domaren gjorde ett första urval i bästa tikklass. Hon blev också BIR-junior och BIS 4-junior. I jaktklassen för tikar var det idag sju drevprovsmeriterade tikar med och Molly (Buskarnas Azalea) vann klassen och fick Excellent, ck och cert. Hon blev även BIR i jaktklass och BIS 2 i jaktklass och tredje bästa tik. För Kiwis del blev det också Excellent med ck och hon blev placerad som andra bästa tik. Mia hade också en lyckad dag och domaren var imponerad att hon fortfarande var i så fin form trots att hon börjar närma sig 13 år. Mia fick Excellent med ck och blev fjärde bästa tik. Hon blev även BIM-veteran. Det blev med andra ord en riktigt lyckad dag då alla fem hundarna fick Excellent med ck och att fyra av dem dessutom blev placerade var ju verkligen roligt. 

Lördagen den 25/8-18 var det Bassetutställning i Skedhult. Domare John Finnich Pedersen från Danmark hade 5 valpar och 31 vuxna att döma under dagen. Först ut var valparna och där gick det alldeles strålande för lilla Doris (Jägardrömmens Gullviva). Hon fick HP och blev BIR-valp 4-6 månader. I BIS-finalen blev hon sen placerad som trea. Grattis till Lars och Catherine som äger lilla Doris. För Jägardrömmens Fanta var det idag dags för debut i officiell klass. Hon fyllde 9 månader igår och fick därför starta i juniorklass idag. Hon och Hanna skötte sig riktigt bra och det blev Excellent. För Buskarnas Azalea "Mollys" del blev det inte alls någon framgång idag, hon fick fin kritik men inte mer än Very good. För Emma och Kiwi gick det desto bättre och de lyckades få Excellent med ck, även Hans och Smedkullens Fauve Allette "Mia" fick Excellent med ck i veteranklass. 

Lördagen den 18/8-18 var det dags för Basset västs utställning på Tånga Hed i Vårgårda. Det var över 50 hundar anmälda, men till start hade några fallit bort så det var totalt 11 valpar och 33 vuxna hundar på plats. Domare var Anne-Cathryne Almstedt. För våra egna hundar och hundar från vår kennel gick det riktigt bra idag också. Framgångarna började redan i valpklass 4-6 månader där Jägardrömmens Gullspira "Frallan" och lill-matte Filippa lyckades så bra att det blev ett HP och en andraplacering av de fyra deltagande tikvalparna. BIR-valp och senare BIS 2 blev valpen Bärnsten som är en avkomma efter Jägardrömmens Djungelvrål.  I valpklass 6-9 månader var Jägardrömmens Faxe med och fick fin kritik. För vår Jägardrömmens Fanta och Hannas del blev det idag ännu ett HP och av de tre valparna i hennes klass blev Fanta placerad tvåa och glädjande var att även Fantas syster Jägardrömmens Festis "Tilly" och husse David fick HP och blev trea i klassen.

Det var tio vuxna hanar anmälda idag och det var fyra av dem som fick Excellent med ck och blev placerade i bästa hanhundsklass. Bästa hane idag med cert och även ny svensk utställningschampion blev Bamse "Henri" och husse Audun. Bamse är avkomma efter Jägardrömmens Ares liksom Buskarnas Björnbär "Bonzo" som blev tredje bästa hane. Fjärde bästa hane blev sedan Jägardrömmens Djungelvrål "Molle" och ägare till både Bonzo och Molle är Anna Wikingsson och Martin Mårtensson.

När det var dags för tikarna fick vi glädjas ännu mer. I juniorklass gjorde Jägardrömmens Eminenta Emma "Sally" och lill-matte Linnea debut i officiell klass och de skötte sig jättebra och fick Very good. I den tio hundar stora jaktklassen var det dags för Buskarnas Azalea "Molly" och Suzanne. Molly skötte sig bra och fick Excellent med ck och blev placerad som trea i den stora jaktklassen. I championklassen lyckades Kiwi tillsammans med Emma att få Excellent med ck och de blev placerade trea. På andra plats i championklassen kom Kiwis syster Ruska och husse Espen. Ruska blev sedan andra bästa tik totalt och hon fick även cert och blev ny svensk utställningschampion. Både Ruska och Kiwi är ju efter Jägardrömmens Ares så även här kunde man se att hans fina avkommor lyckades bra. I veteranklassen gick det väldigt bra för vår Smedkullens Fauve Allette "Mia" och Hans då Mia fick Excellent med ck och hon blev endast slagen av vår tidigare hund Asta "Flinga" och matte Linnea som också fick Excellent med ck. Att både mor och dotter var med i veteranklassen lär ju inte vara alltför vanligt i dessa sammanhang men idag var det så. Mia som ju är 12,5 år och Flinga som är 8 år fick alltså chansen att mötas här. Domaren var uppenbarligen mycket imponerad av dessa två veteraner för av de totalt elva tikar som fick Excellent med ck idag så placerade hon dessa veteraner bland de fyra bästa. Flinga blev tredje bästa tik och Mia blev fjärde bästa tik. Att tre av fyra placerade hanar och tre av fyra placerade tikar har koppling till vår kennel gör ju att vi inte kan säga annat än att det var en väldigt framgångsrik utställning. Att dessutom avelsklassen efter Jägardrömmens Ares där Ruska, Kiwi, Bamse och Buskarnas Björnbär ingick fick HP och blev BIS 1 gjorde ju bara dagen ännu bättre. 

Söndagen den 29 juli 2018 var det dags för ännu en utställningsdag och denna gången var det Bassetklubben som arrangerade. Domare var Bo Wallin och han hade domareleven Börje Johansson vid sin sida. Det var totalt 22 fauvar på plats, varav fyra var valpar. För Hanna och Jägardrömmens Fantas del blev det ännu en lyckad dag då Fanta fick HP och blev BIM-valp. För Suzanne och Mollys (Buskarnas Azaleas) del var det hård konkurrens i jaktklassen då det var sex tikar anmälda men det blev i alla fall Excellent med ck och reserv-cert för Molly och hon blev placerad som andra tik i jaktklass och totalt blev hon sen placerad som fjärde bästa tik av samtliga deltagande tikar. Sjögareds Aspera-Aurora som tog certet och sedan blev tredje bästa tik är en avkomma efter vår Baloo (Jägardrömmens Chummy) så det var ju också väldigt kul. För Emma och Kiwi blev det definitivt en lyckad dag och Kiwi fick Excellent med ck och blev sen slutligen placerad som andra bästa tik. Allra bäst gick det dock för Hans och Mia (Smedkullens Fauve Allette). Både domaren och domareleven var så imponerade av att hon vid 12,5 års ålder fortfarande är i så fin form så hon slog samtliga yngre tikar och blev därför bästa tik och även både BIM och BIM-veteran. BIR blev också en veteran, dvs. den 9 år gamla hanen Madfällans Verner. Vi kan inte vara annat än nöjda över dessa resultat då våra tikar tog tre av de fyra bästa platserna och framförallt är vi så stolta och glada över fina Mias resultat. 

Lördagen den 28 juli 2018 var det dags för utställning i Ransäter. Det var Frank Christiansen som dömde och för Hanna och Jägardrömmens Fantas del gick det jättebra. Fanta fick HP och blev BIR-valp. För Suzanne och Buskarnas Azalea (Molly) gick det också riktigt bra och det blev cert, nordiskt cert och till slut BIM för Molly. För Emma och Kiwi samt för Hans och Smedkullens Fauve Allette blev det idag very good.

Lördagen den 30 juni 2018 var det dags för utställning i Borås. Det blev en riktigt lyckad dag för Jägardrömmens Djungelvrål "Molle" som fick Excellent, ck, cert och blev BIM. I och med detta blev han idag både svensk och norsk utställningschampion. Molle är numera SE JCH  SE VCH  SE UCH  NO UCH. Stort grattis till Anna Wikingsson och Martin Mårtensson som äger Molle!

Lördagen den 2 juni var det dags för utställning i Sandefjord i Norge. Det var Kiwi och Jägardrömmens Djungelvrål "Molle" som skulle visas upp för domare Stuart Mallard. För Kiwis del blev det dessvärre bara Excellent idag, men för Molle gick det så bra det kunde gå. Han var den enda hunden som fick ck och han tog därmed norskt cert, nordiskt cert och blev även BIR. Tyvärr hade vi inte möjlighet att stanna till finalen men vi är så nöjda med dagen ändå. Stort grattis till Anna och Martin som äger Molle och tack för att jag fick ta med honom till Norge! 

Lördagen den 5 maj 2018 var det dags för Fantas första utställning. Domare var Gunnar Furuvik och det var Södra Älvsborgs kennelklubb som hade ordnat en inofficiell utställning i Sandared. För Fantas del gick det jättebra. Hon och Hanna lyckades få HP och blev sen BIR, BIG 1 och BIS 4 i valpklassen 4-6 månader. Även Kiwi fick hänga med idag och för henne och Emma gick det också strålande. Hon fick också HP och blev BIR och BIG 1. 

Lördagen den 19 augusti hade Basset Väst sin årliga utställning och domare Per C Knudsen hade 20 fauvar att döma. För Jägardrömmens Djungelvrål "Molle" och matte Anna blev det Excellent i jaktklass. Vi hade med Kiwi och Mia och för Kiwis del blev det Excellent med ck och hon blev placerad som andra bästa championtik. För Mias del blev det också Excellent med ck och hon blev BIR-veteran och BIS 4-veteran. Mia blev dessutom fjärde bästa tik, vilket vi tycker är väldigt kul eftersom hon faktiskt är 11,5 år och hon slog många unga och fina tikar. Även Flinga var på plats och hon visades så bra av Linnea att de fick Excellent med ck och Flinga placerades som andra bästa tik. Kiwi var även med i en avelsgrupp efter Jägardrömmens Ares och den gruppen fick HP.

Lördagen den 29 april 2017 hade Basset Syd utställning i Tydinge. Domare Michael Allerup Nielsen hade tolv fauvar att döma och för Buskarnas Azalea "Molly" blev det idag Excellent. Något som var desto roligare var att Jägardrömmens Djungelvrål "Molle" fick Excellent med ck och tog sitt första cert ihop med matte Anna. Detta var första gången Molle fick tävla om cert och det blev ju en riktigt lyckad debut. Grattis Anna Wikingsson och Martin Mårtensson som äger Molle!

Lördagen den 24 september hade Bassetklubben utställning i Kungsör. Domare var Lizbeth Liljeqvist och hon hade tolv fauvar att bedöma. Vi hade med oss Flinga och Kiwi och det gick verkligen så bra det kunde gå. Flinga blev BIR och BIS 3 och Kiwi blev andra bästa tik med cert och hon blev även BIS 2 i jaktklass. Kiwi blev därmed svensk och dansk utställningschampion. Fler bilder finns här.

Söndagen den 18 september hade Danska kennelklubben internationell utställning i Ballerup. Domare var Lilianna Bachurzewska och hon gav Bessie (Jägardrömmens Dixikola) Excellent och för Kiwis del blev det även idag platsen andra bästa tik med Cert och Reserv-Cacib. För Flinga gick det alldeles strälande och hon blev idag BIR med Cacib och titeln Köpenhamnsvinnare 2016. BIM blev Hardy du Rallye Saint Paul. Fler bilder finns här.

 

Lördagen den 17 september hade Danska Bassetklubben utställning i Lynge. Domare var Monika Andersson och hon gav Bessie (Jägardrömmens Dixikola) Very good. För Kiwi gick det riktigt bra då hon blev andra bästa tik med cert och allra bäst gick det för Flinga som blev bästa tik och BIM. BIR blev Hardy du Rallye Saint Paul.

Söndagen den 28 augusti var det utställning i Backamo. Det var Nina Karlsdotter som dömde och för Kiwis del blev det bara Very good då hon tyckte att Kiwi hade alldeles för kort päls. För Dollys del gick det bättre och det blev Excellent.

Lördagen den 27 augusti var det Basset Östs årliga utställning i Skedhult. I år hade Fauveklubben sitt 15-årsjubileum i samband med utställningen så antalet anmälda fauvar var rekordstort. Det var 72 vuxna fauvar och 4 valpar på plats så domare Lars Widén hade en hel del att bedöma. För de hundar vi ställde ut gick det bra. Kiwi fick Excellent i jaktklass, Dolly fick very good i öppen klass, Flinga fick Excellent med ck i championklass och hon blev där placerad som fjärde bästa championtik. För Mias del blev det Excellent i veteranklass och placeringen tredje bästa veterantik. Döttrarna ställde Jägardrömmens Ares som fick Excellent i veteranklass och placeringen andra bästa veteran och även Ares-barnet Harry som fick Excellent i juniorklass och vann därmed sin klass. Dessutom visade jag Ares-barnet Buskarnas Hallon "Alma" som fick Excellent med ck och blev placerad tvåa i den stora klassen med öppen klass-tikar. Det var hela 16 tikar anmälda i den klassen. Det var sex stycken Jägardrömmens Ares-barn på plats och hälften av dem fick Excellent med ck och den andra hälften fick Excellent. Det blev även en avelsgrupp efter Jägardrömmens Ares där Harry, Högmossens Checca, Kiwi och Buskarnas Hallon ingick och denna grupp fick 1:a med HP och blev tvåa av avelsgrupperna. Även Baloo hade en avkomma på plats och det var Sjögareds Merlin som fick Excellent och fjärde plats i öppen klass. Med andra ord var det en lyckad dag och framförallt en trevlig dag med solsken och massor av fauvar och deras ägare.

Söndagen den 21 augusti var det dags för Basset Västs årliga utställning i Vårgårda. Det var 32 fauvar på plats som skulle bedömas av domare Elisabeth Aune Moseby. Bäst av mina hundar idag gick det för Flinga som blev fjärde bästa tik. För Dolly och Kiwi blev det Excellent. Mia och Bessie fick idag nöja sig med Very good. Flera av Jägardrömmens Ares avkommor var på plats och lyckades riktigt bra idag. Bland annat blev Buskarnas Björnbär "Bonzo" (ägare Anna W och Martin M) andra bästa hane och Buskarnas Hallon "Alma" (ägare Peder  och Lena W) blev andra bästa tik. Jägardrömmens Ares blev tredje bästa hane och avkommorna Harry och Daisy fick Excellent. Ares, Harry och Daisy ägs av Stefan, Emma och Hanna Persson. Det mest glädjande var att avelsklassen med Jägardrömmens Ares och hans avkommor lyckades bli Best in Show i avelsklass. På bilden är det Ares, Harry, Daisy, Alma och Bonzo.

Söndagen den 12 juni var det internationell utställning i Vänersborg. Domare Bo Wallin och hans två domarelever hade 19 hundar att bedöma. För våra hundar blev det en otroligt lyckad dag. Mia (Smedkullens Fauve Allette) lyckades allra bäst och fick idag Excellent, ck, cert och blev BIR-veteran och dessutom BIM endast slagen av BIR-vinnaren Whistlewood´s Six Shooter. I och med att hon fick cert blev hon också Svensk utställningschampion idag! Hon fyllde 10 år i februari och har ställts mycket sparsamt så det känns verkligen roligt att visa att även äldre hundar kan lyckas. Flinga fick också Excellent med ck och blev fjärde bästa tik. Förutom de två egna tikarna hade jag även förmånen att visa Ares-barnet Buskarnas Hallon "Alma" som ägs av Peder och Lena. Det gick strålande även för henne, hon blev tredje bästa tik med reserv-cacib.

Söndagen den 5 juni var det dags för Bassetklubbens utställning i Skutberget i Karlstad. Det var strålande vackert väder när domare Ulf Wall och domareleven Therese Johansson bedömde hundarna. Det var totalt 19 fauvar med, varav tre var hanar och resten var tikar. För våra hundar blev det en riktigt lyckad dag. Emmas och Hannas hund Harry (avkomma till Jägardrömmens Ares) blev BIR-valp och BIS 3-valp. För Jägardrömmens Dixikola blev det idag Very Good och hon blev placerad som fyra av de sju juniorer som var med idag. För Mias del blev det en riktigt lyckad dag. Det var tre tikar i veteranklass vilket inte hör till vanligheterna. Mia slog övriga veterantikar och fick ck och blev BIR-veteran och BIS 2-veteran. Förutom det blev hon totalt andra bästa tik med cert vilket var oerhört roligt då hon faktiskt har fyllt 10 år i början av året. Allra bäst idag gick det för Flinga som blev bästa tik och sedan BIM. Bilder från dagen finns här.

Söndagen den 25 april var det dags för Basset Syds utställning i Tydinge. Domare Bo Wallin hade för dagen en aspirant med sig och de hade femton fauvar att bedöma. För Jägardrömmens Dixikola och Jägardrömmens Djungelvrål blev det fin kritik och Very good i juniorklassen. Ares-barnet Buskarnas Björnbär blev andra bästa hane. För mina tre tikars del blev det en riktig toppendag. Som tur var hade jag hjälp av mina duktiga döttrar Emma och Hanna som hjälpte mig både i konkurrensen om bästa tik men också i de två BIS-finalerna som Mia och Kiwi deltog i. Bäst idag gick det för Kiwi som tog sitt andra cert och slutade som BIM. Hon blev dessutom BIR i jaktklass och BIS 2 i jaktklass. Andra bästa tik blev Flinga och fjärde bästa tik blev Mia. Mia blev även BIR-veteran och BIS 3-veteran. Med andra ord blev det en riktigt lyckad dag!

Lördagen den 19 mars tog vi med Mia och Kiwi till Malmös internationella utställning i Malmö. Domare var Lars Widén och han hade även med sig domaraspiranterna Eva Liljeqvist Borg och Börje Johansson. För Kiwi gick det jättebra och hon blev andra bästa tik och fick Excellent, ck, Cert och reserv-Cacib. För Mias del gick det också bra då hon fick Excellent och blev BIR-veteran.

Torsdagen den 7 januari var det MyDog i Göteborg. Suzanne visade Jägardrömmens Artemis "Isa" och det gick strålande. Isa blev andra bästa tik med cert och reserv-cacib och blev i och med detta Svensk Utställningschampion! Isa är idag 7,5 år gammal och sparsamt utställd, men har under senaste året fått flera riktigt fina utställningsplaceringar. Grattis till familjen Andersson i Lidköping som äger Isa. På fredagens MyDog visade matte Linda upp Isa i championklassen och det gick ännu bättre än dagen innan. När utställningen var över åkte de hem med både BIM-rosetten och Cacib-rosetten.

Lördagen den 14 november hade Bassetklubben i samarbete med Taxklubben, Beagleklubben och Dreverklubben gemensam utställning i Visby. Vi hade anmält alla våra fyra hundar, men tyvärr kunde ju inte Mia vara med på grund av hundattacken för några veckor sen. Förutom våra egna hade vi med oss Jägardrömmens Artemis. Domare var Eva Jönsson och hon hade sju fauvar att döma, dessutom hade hon en domarelev med sig så hundarna blev verkligen noga bedömda.  Baloo lyckades idag charma henne så att han fick Excellent. Kiwi lyckades också riktigt bra och fick Excellent med ck och blev andra bästa tik. För Flingas del blev det tyvärr bara Excellent, men det mest glädjande var att Jägardrömmens Artemis fick cert och blev BIR. Det är en glädje att få låna denna trevliga lilla hund av ägarna Joakim och Linda Andersson. Bilder finns här.

Sista helgen i oktober var det dags för utställning i tre dagar. På fredagen var det en sväng till Växjö som gällde. Det var 21 fauvar anmälda men endast två hundar fick Excellent med ck av domare Arne Foss. För Flingas del blev det Excellent, Kiwi fick Very Good men mest glädjande var resultatet Jägardrömmens Djungelvrål "Molle" och matte Anna Wikingsson fick. Han lyckades få Excellent och detta endast 9 månader gammal.

På lördagen var det dags för internationell utställning i Danmark. Domaren Mats Jonsson gav lille Molle fin kritik och Very Good, Kiwi fick också riktigt bra kritik och Excellent och bäst gick det för Flinga som fick Reserv-Cacib och hon blev andra bästa tik. Hon och den vinnande tiken var de enda som fick ck denna dag.

På söndagen gick det tyvärr inte lika bra. Domare Jean Jaques Dupas gav Molle en jättefin kritik men det räckte ändå bara till Very Good, Kiwi tyckte inte alls det var spännande att visa upp sig för domaren och resultatet blev Good och för Flingas del blev det Excellent men inget ck tyvärr. Även idag var det inte något generöst utdelande av ck utan det var endast två hundar som fick det.

Lördagen den 5 september var det Europavinnarutställning i Lilleström i Norge. Domaren var ganska tuff och skickade ut många hundar med Very Good. För Kiwi och Flinga blev det Excellent, men tyvärr blev de båda placerade som tvåa i respektive klasser så det blev inga Europavinnartitlar för någon av dem, men vi får väl vara nöjda ändå.

Söndagen den 23 augusti hade Bassetklubben sin utställning i Backamo. Domare Paul Sanders var noggrann då han dömde de 22 fauvarna och övriga bassetraserna. Det blev en väldigt trevlig dag med många skratt runt ringen och att det dessutom gick så bra för hundarna gjorde inte saken sämre. Valpen Jägardrömmens Djungelvrål "Molle" visades fint fram av matte Anna och blev BIR-valp och BIS 3-valp. Hans syster Jägardrömmens Dixikola "Bessie" blev BIM-valp. Baloo (Jägardrömmens Chummy) fick very good och blev tvåa av tre deltagande i jaktklassen. Kiwi fick fin kritik och Excellent och Flinga (Asta) fick Excellent med ck och blev tredje bästa tik. Gamla Mia (Smedkullens Fauve Allette) fick Excellent ck och reserv-cert. Hon blev också BIR-veteran och BIS 2-veteran. Bäst av alla de hundar jag hade med idag lyckades Jägardrömmens Artemis "Isa" som jag hade lånat av ägarna Joakim och Linda Andersson. Hon tog certet och blev BIM. Övriga placerade tikar var båda avkommor efter Jägardrömmens-hanar så det kändes som en framgång det också. Bland hanarna var det bara två hundar som fick Excellent med ck och båda var avkommor efter Jägardrömmens Ares. BIR och BIS 3 blev Nimrods Herr Måndag "Acke" med matte Carina Prick. Andra bästa hane med cert och placeringen BIS 1 i jaktklass blev Buskarnas Björnbär "Bonzo" med matte Anna. Det var med andra ord en riktigt framgångsrik dag för mina hundar men också flera av de hundar som har Jägardrömmens i stamtavlan. I samband med utställningen hade även Sjögareds kennel valpträff och det var trevligt att se så många av valparna efter Whistlewood´s Cory Azalea "Azza" och Jägardrömmens Chummy "Baloo". Samtliga som deltog i utställningen fick dessutom fin kritik och det var roligt att höra att ägarna verkade vara så nöjda med sina hundar. Bilder från dagen finns här.

Lördagen den 22 augusti var det nationell utställning i Backamo. Domare Liz-Beth Liljeqvist hade sexton fauvar att bedöma. Först ut var Jägardrömmens Djungelvrål och matte Anna Wikingsson. Han fick fin kritik och blev BIR-valp. För Flinga blev det en bra dag och hon blev bästa tik och BIM, Kiwi lyckades också charma domaren så bra att hon fick placeringen andra bästa tik. Bilder finns här.

Söndagen den 26 juli var det SKK:s internationella utställning i Ransäter. Regnet hängde i luften när hanarna var inne och när juniortikarna skulle bedömas öppnade sig himmelen och det blev rejält med regn resten av bedömningen. Domaren Bengt-Åke Bogren hade 12 fauvar att bedöma och Flinga fick Excellent med ck och Cacib och blev BIM, BIR med Excellent ck och Cacib blev Högmossens Carpe Diem. Det var bara en hund till som fick ck idag och det var min egna Mia som därmed blev andra bästa tik och fick Certet! Hon blev även BIR-veteran. För Baloo blev det ett Very good och Kiwi fick Excellent och vann juniorklassen som idag bestod av tre juniortikar. Bilder från helgen i Ransäter finns här.

Lördagen den 25 juli var det dags för Bassetklubbens utställning i Ransäter. Det var 18 fauvar som skulle bedömas av Eva Jönsson och hon var inte speciellt generös med Excellent och ck för dagen. Min Flinga var den enda tiken som fick ck och hon blev också BIM. Den enda hanen som fick ck var Högmossens Carpe Diem som blev BIR. Högmossens Carpe Diem är ju efter Jägardrömmens Ares så det kändes ju roligt att han vann idag. För Mia blev det också en lyckad dag och hon fick Excellent och blev BIR-veteran och BIS 2-veteran. För Kiwis del blev det ett Very good men tyvärr föll Baloo inte domaren alls i smaken idag utan han fick sufficient. Mer glädjande var det att Jägardrömmens Chilly var där och fick Excellent på sin allra första utställning. En av Baloos valpar (Sjögareds Constance) var också på plats och hon fick HP i valpklassen 4-6 månader. Bilder från helgen i Ransäter finns här.

Lördagen den 27 juni var det nationell utställning i Borås. Domare Rodi Hübenthal hade elva fauvar att bedöma. Flinga fick Excellent med ck och blev tredje bästa tik. För Dolly (Buskarnas Azalea) var det den första officiella utställningen och det blev Very good för henne i juniorklassen. BIR blev Whistlewood´s Maris Piper och BIM blev Nimrods Herr Måndag. Foto: Carina Prick

Söndagen den 31 maj var Jägardrömmens Djungelvrål "Molle" på sin första utställning. Han charmade domaren rejält och blev först BIR-valp och sen i den stora finalen med 18 deltagande hundar gick det alldeles strålande. Både Molle och matte Anna skötte sig utmärkt och blev till slut BIS 2. Stort grattis till Anna Wikingsson och Martin Mårtensson som äger lille Molle. Foto: Anna Wikingsson

Lördagen den 2 maj var det dags för Lidköpings internationella utställning. Vi hade med oss Kiwi, Baloo och Flinga dit och det var totalt elva fauvar på plats som skulle bedömas av Paula Rekiranta. Kiwi som fyllde 1 år just den dagen gjorde sin debut på officiell utställning och detta gjorde hon på ett strålande sätt. Hon fick Excellent med ck och blev placerad som fjärde bästa tik. För Baloos del blev det jättefin kritik och Very Good. Allra bäst gick det för Flinga som fick Cacib och blev BIR. I gruppfinalen hade Flinga konkurrens av fjorton andra och där räckte det inte till en plats bland de fyra bästa men vi är så nöjda ändå med dagens resultat. Fler bilder finns här.

Buskarnas Azalea "Dolly" har varit i Borås på sin första utställning. Fodervärden Sandra visade upp henne och det gick väldigt bra, Dolly blev BIR och BIG 2 i 4-6 månadersklassen.

Lördagen den 20 september var det inofficiell utställning i Partille. Domare var samma som i Bohus för ett par veckor sen men denna gång blev det ombytta roller för Kiwi och Baloos dotter Lemon. Lemon blev BIR och sen även BIG 3 i 4-6 månadersklassen. Kiwi fick fin kritik och blev andra bästa tikvalp med HP. BIM blev Baloos son Merlin. Grattis Anna och Håkan till BIR med Lemon och grattis Lena till BIM med Merlin! Bilder finns här.

Söndagen den 7 september åkte vi till Bohus för att vara ställa ut Kiwi för första gången. Även Baloos dotter Lemon var med. Båda valparna fick jättefin kritik och HP av domare Peter van der Steen. BIR blev Kiwi men i BIS-finalen där det var 25 hundar med hamnade hon inte bland de fyra placerade. Bilder finns här.

Den 2 och 3 augusti arrangerade Danska Bassetklubben utställningen Very Special Show i Sorö. Domare på lördagen var Phil Freer och han gillade Flinga så mycket att hon fick cert och blev BIR. Eftersom detta var hennes tredje danska cert blev hon även DK UCH! I BIS-finalen dömde Paul Sanders och då blev det en fin tredjeplacering för Flinga. På söndagen dömde Paul Sanders rasen och hon slog då de andra tikarna i championklassen men fick sen se sig slagen av en tik i den öppna klassen och blev till slut andra bästa tik i ösregnet. Det blev en väldigt lyckad helg med andra ord! Bilder finns här.

Den 21 och 22 juni 2014 var det internationell utställning i Vejen i Danmark. På lördagen dömde Sören Wesseltoft och Flinga blev andra bästa tik efter en championtik och fick både cert och reserv-cacib. För Baloos del blev det very good. På söndagen dömde Kim Vigsö Nielsen och Flinga fick strålande kritik och Cacib men blev dessvärre slagen av en mycket fin juniortik. Även denna dag blev det very good för Baloo. Bilder från helgen finns här.

Fredagen den 3 januari var det My dog i Göteborg. Domare för dagen var Göran Bodegård och målet var att Jägardrömmens Chummy "Baloo" skulle få tillräckliga utställningsmeriter för att kvittera ut SE JCH-titeln. Detta gick över förväntan då domaren tyckte så bra om Baloo att han gav honom Excellent och Baloo vann jaktklassen i konkurrens med två andra drevprovsmeriterade hanar. I och med detta kan han från och med idag titulera sig SE JCH och vad jag vet är Baloo Sveriges yngste fauve som blivit SE JCH genom tiderna. Han tog sin tredje och sista 1:a på drevprov endast 16 månader gammal och idag när utställningsresultatet fastställer championatet är han inte ens 17 månader fyllda. Bra jobbat av duktige Baloo och husse Hans!

Lördagen 29 juni 2013 var det nationell utställning i Borås. Domare var Harto Stockman och han gav Mia (Smedkullens Fauve Allette) very good i jaktklass och Flinga (Asta) fick excellent med ck i öppen klass och hon blev även fjärde bästa tik. För Mias son Jägardrömmens Chummy "Baloo" blev det very good i juniorklass och för hennes andra son Arri "Simba" blev det excellent i öppen klass. Nimrods Herr Måndag (son till Jägardrömmens Ares) fick excellent i jaktklass.

Lördagen den 8 juni var det internationell utställning i Vänersborg. Det var Paula Sunebring som dömde. Jägardrömmens Cuddly "Malte" och Jägardrömmens Chummy "Baloo" fick båda good i juniorklass. Mia (Smedkullens Fauve Allette) fick very good i jaktklass. Hennes son Arri "Simba" fick very good i öppen klass och Flinga fick excellent i öppen klass. Ares son Acke (Nimrods Herr Måndag) fick excellent i jaktklass. BIR blev Shiroblam Sucha Surprice och BIM blev Speysides Luke Skywalker.

Lördagen den 23 februari 2013 var det inofficiell utställning i Sätila. Domare var Liz-Beth Liljeqvist. Ingen av våra egna hundar var med men däremot två av de valpar vi sålde hösten 2012. BIR-valp och BIG 2 blev Jägardrömmens Chubby "Zigge" och andra bästa valp blev Jägardrömmens Chummy "Baloo". Bland de vuxna hundarna var det två avkommor efter Jägardrömmens Ares med (Nimrods Herr Måndag och Nimrods Herr Fredag) samt Mias avkomma Arri "Simba" som blev BIR idag. Bilder finns här.

Lördagen den 3 november bar det iväg tidigt till Växjö tipshall. Med i bilen fanns Ares och hans dotter Azza (Whistlewood´s Cory Azalea). Det var tolv fauvar som skulle bedömas av Bengt-Åke Bogren och dagens BIR-vinnare blev ingen mindre än vår Ares. För Azzas del blev det också en mycket lyckad dag. Hon fick sitt tredje cert och blev andra bästa tik, endast slagen av championtiken Mylord´s Créme Caramel som blev BIM.

Lördagen den 25 augusti hade Basset öst utställning i Hultsfred. Domare Wera Hübenthal hade tretton fauvar att döma och trots att det var fem hanar med (varav två champions) så var det ingen hane som fick excellent med ck. För Ares del blev det en jättebra kritik men tyvärr tyckte domaren att Ares saknade könsprägel och därför fick han bara very good. För Ares dotter Azza blev det också fin kritik och excellent men tyvärr inte ck. För Flinga gick det desto bättre, hon fick jättefin kritik och fick excellent med ck och blev tredje bästa tik. I "Barn med hund"-tävlingen gick det jättebra för våra flickor. Hanna och Azza kom trea och Emma och Ares kom fyra så de var mycket stolta och får nog ta över ansvaret även i stora ringen nästa år ;)

Söndagen den 19 augusti bar det av till Oslo och den internationella utställningen på Bjerke travbana. Det blev en riktigt lyckad dag för Ares. Domare Lydia Erhart gav honom excellent med ck och Cacib och placerade honom som BIR. I och med att han fick Cacib kan han nu också lägga till titeln C.I.B. till sin titellista. Jag hade även lånat med mig Usansbos Honey-Honey "Svea" som ägs av Ingemar Johansson och jag tog uppdraget på allvar och lyckades få Cert, Cacib och BIM-rosetten med mig hem till hennes husse. För Mias son Arri "Simba" blev det excellent. Bilder finns här.

Lördagen den 18 augusti hade Basset Väst sin årliga utställning i Vårgårda. Det var hela 20 fauvar anmälda så domare Nils Molin hade en hel del att göra. För vår del gick det otroligt bra. För skoj skull hade vi anmält Molle för att visa upp honom i veteranklassen och vi hoppades att han skulle få en bra bedömning i alla fall. Vad vi inte räknade med var att han skulle lyckas så bra bland alla snygga hanar att han fick excellent med ck och till slut placerades som andra bästa hane, endast slagen av den franske championhanen Camillo. Som tredje bästa hane placerade Nils Molin dessutom vår Ares så vi var oerhört nöjda med detta. Även Ares son Nimrods Herr Måndag fick excellent med ck men blev dessvärre oplacerad i bästa hanhundsklassen. För Flingas del gick det inte lika bra, hon fick very good men för Ares dotter Azza (Whistlewood´s Cory Azalea) blev det också en toppendag. Hon fick excellent med ck och cert och blev andra bästa tik, endast slagen av fina Irma (Zibbans Aida). BIR blev Camillo och BIM Zibbans Aida. BIR-veteran blev Zibbans Aida och BIM-veteran Cotter´s Clouet "Molle". Bilder finns här.

Söndagen den 29 juli var det tidig avfärd mot Ransäter i Värmland. Bassetklubben hade utställning där och domare var Göran Bodegård. Det var 17 fauvar anmälda och det gick väl inget vidare för mina hundar. Ares var definitivt minst av de fyra hanar som deltog i championklassen och domaren uppskattade inte alls de bra egenskaper Ares har utan hittade till och med saker att klaga på som andra domare snarare ser som Ares främsta egenskaper men det är ju domaren som dömer så jag fick vara nöjd med very good. Jag hade även med mig Ares dotter Azza och ställde henne i jaktklassen men lik sin pappa som hon är så föll inte heller hon domaren i smaken. För Flinga gick det desto bättre, hon lyckades så bra att hon fick excellent med ck och blev sen placerad som tredje bästa tik. BIR blev stilige championhanen Madfällans Patrik och BIM blev vackra veterantiken Zibbans Aida och eftersom jag hade med mig Zibbans Aida och hennes matte Yvonne Jyborn i bilen så åkte jag ju hem med en vinnare i alla fall ;) Bilder finns här.

Fredagen den 6 juli var det internationell utställning i Tvååker. Domare var Bjarne Sörensen från Norge och han gav Flinga excellent. För Ares blev det finfin kritik och excellent med ck och reserv-cacib och andra bästa hane. BIR blev Shiroblam First Slip och BIM blev Whistlewood´s Twenty Ounce Pippin.

Lördagen den 9 juni var det nationell utställning i Vänersborg. Vädergudarna var inte på vår sida utan himlen öppnade sig en stund innan det var dags att gå in i ringen och med tanke på hur det regnat kvällen innan så kunde det ju inte bli annat än leråker i utställningsringarna. Det är ju tur man ställer en ras som inte behöver en massa pälsvård och som också är van vid regn och rusk efter alla regniga dagar i skogen under hösten. Det blev trots regnet en riktig toppendag där Ares blev BIR och Ares dotter Whistlewood´s Cory Azalea "Azza" fick cert och blev BIM. För Ares son Nimrods Herr Fredag "Acke" blev det excellent med ck och han placerades som andre hane knappt slagen av pappa Ares. Mias son Arri "Simba" fick också excellent med ck och blev tredje bästa hane så det var en riktigt lyckad dag för "vår familj". Bilder finns här.

Söndagen den 3 juni var det internationell utställning i Drammen. Domare var Arne Foss och han var inte speciellt generös med excellent för dagen. För Ares del gick det dock bra, han fick excellent med ck och blev placerad som andra bästa hane och på grund av att bästa hane var junior så fick Ares cacib. För Mias son Arri (Simba) blev det very good. På tiksidan var det bara två hundar som fick excellent och den ena var Ares dotter Nimrods Fröken Lördag och den andra tiken som fick excellent var vår Flinga. Hon fick även ck och i och med detta fick hon också ett norskt cert och blev BIM, BIR blev Hasta La Vista Impossible. Bilder finns här.

Den 26 och 27 maj var det utställning i Ålborg, Danmark. På lördagen dömde Lydia Erhart då det var Bassetklubbens egna utställning. Flinga fick då excellent och för Ares del blev det en riktigt lyckad dag. Han fick excellent och ck och blev till slut BIM, slagen av Check Star´s Elvina. På söndagen var det nationell utställning på samma plats och då blev det en riktigt toppendag. Domaren Anatoli Zhuk från Vitryssland gav Flinga excellent med ck och placerade henne som andra bästa tik med certet. För Ares del gick det ännu bättre. Han fick excellent med ck och blev BIR, BIM blev Check Star´s Desire. I gruppfinalen blev sen Ares BIG 4! Bilder finns här.

Lördagen den 5 juni var det nationell utställning i Lidköping. Domare Liliane de Ridder-Onghena gav Ares excellent med ck och placerade honom som andra bästa hane. För Mias del blev det excellent. Även Ares dotter Aspgläntans Amanda var på plats och hon fick very good. Det bästa med dagen var dock besöket hemma hos dräktiga Jägardrömmens Artemis och hennes familj efteråt. Bilder finns här.

Lördagen den 25 februari var det inofficiell utsällning i Sätila. Domaren Rune Brunberg Johansen hade sju fauvar att bedöma. BIR-valp och BIG 3-valp blev Ares son Nimrods Herr Måndag. BIR och BIG 2 blev Flinga och BIM blev Flingas bror Simba (Arri). BIR-veteran och BIS 3-veteran blev våre gamle Molle, 12 år fyllda. Bilder finns här.

Den 5 och 6 januari 2012 var det My dog-utställningen på Svenska mässan i Göteborg. Det var första gången Mia skulle ställas ut sen hon kom till oss. På torsdagen fick hon fin kritik och very good av Åke Cronander och blev placerad som andra bästa tik av fyra i jaktklassen. Efter bedömningen fick Mia och några andra av fauvarna även vara med vid en domarexamination och det var en spännande upplevelse. Det var bara synd att man inte fick höra vad de två erfarna domarna och den som skulle bli domare sa. På fredagen var det Espen Engh som dömde och Mia skötte sig bra i ringen men enligt domaren fanns det inte mycket som var rätt på henne så det blev sufficient. Man kan väl säga att det var en stor besvikelse men det är ju som sagt domaren som dömer...

Söndagen den 28 augusti var det dags för nationell utställning i Backamo. Domare Bo Wallin hade tolv fauvar att döma. För Flingas del blev det en lyckad dag och hon fick excellent med ck och placerade sig som tredje bästa tik. Även för Ares dotter Cajsa (Whistlewood´s Canyon Senna) blev det ett excellent och ck och placering som fjärde bästa tik. För Ares del gick det definitivt inte bra. Han fick strålande kritik för konstruktion och rörelser, men domaren ansåg inte att han hade någon könsprägel och gav honom därför very good och det är ju domaren som dömer så man kan ju inte göra så mycket åt saken... Ingen av hanarna fick ck så det blev endast BIR idag och det gick till Zibbans Aida "Irma" och matte Yvonne. Bilder finns här.

Lördagen den 20 augusti hade Bassetklubben utställning på Tånga Hed i Vårgårda. Domare Mats Jonsson hade tolv fauvar att döma och det var en dag med mycket variation i prisvalörerna bland de olika hundarna. För egen del gick det sådär för Flinga, hon fick very good. För Ares del gick det däremot fantastiskt bra. Han fick excellent med ck och blev BIM, BIR blev Zibban´s Aida. Bilder kommer...

Den 28 till och med 31 juli var det fyra internationella utställningar i Vejen i Danmark. Vi valde bara att ställa ut de två första dagarna då vi såg det som en liten familjesemester i kombination med utställning och barnen uppskattar inte utställandet riktigt så mycket än så fyra dagar hade nog blivit för mycket för dem. På torsdagen dömde Marie Patten från Australien rasen och för Flinga blev det bara very good men för Ares gick det fantastiskt bra. Han fick excellent med ck cert cacib och blev BIR. I och med detta blev han också DK UCH och NORD UCH. BIM blev Sverdrups Tiffanie. I gruppfinalen där Rita Reyniers från Belgien dömde gick det också oväntat bra. Ares blev placerad på tredje plats och var bäst bland bassetraserna.

På fredagen var det dags igen men denna gången var det Edwina Thomas som dömde rasen. Hon gav Flinga excellent  och för Ares blev det idag excellent med ck cacib och BIM, BIR blev Hasta La Vista Fleur (ägd av kennel Sverdrup). Det var med andra ord två väldigt lyckade dagar för Ares och för Flingas del blir det till att ta nya tag. Bilder finns här.

Fredagen den 15 juli var det internationell utställning i Tvååker. Ares fick mycket bra kritik och excellent med ck, men domare Per-Harald Nymark ville ha lite större hanar så han blev placerad som tredje bästa hane. För Flingas del blev det också väldigt fin kritik. Han gillade verkligen hennes rörelser och hon sprang till sitt ett excellent med ck och blev placerad som andra bästa tik av sju deltagande tikar. Trots att Flinga blev slagen så kändes det ändå som en halv seger för bästa tik med ck och cacib blev Ares dotter Whistlewood´s Canyon Senna. Bilder finns här.

Lördagen den 2 juli var det nationell utställning i Borås. Domaren Elin Norrmannseth hade fem hanar och sex tikar att döma och det var en fantastisk dag för våra hundar. Flinga fick excellent med ck och blev BIM och för Ares gick det ännu bättre. Han fick excellent med ck och blev BIR. I gruppfinalen var han den basset som placerade sig bäst och han hamnade på en hedrande fjärde plats. Foto: Johan Källén. Bilder finns här.

Söndagen den 8 maj var det dags för internationell utställning i Kristiansand. Både Ares och Flinga var med och det var dessutom åtta andra fauvar anmälda. Tyvärr var det ingen av de tio fauvarna som föll Per Iversen helt i smaken. Av hanarna var det enbart Ares som fick excellent men tyvärr utan ck för att domaren önskade mer könsprägel på honom. Övriga fyra hanar fick good och very good. Av tikarna delades det också ut good och very good men där var det i alla fall tre som fick excellent och en av dem var vår lilla Flinga. Såg man på de andra rasbedömningarna kan man lugnt påstå att Per Iversen inte var generös med ck, av 18 drevrar var det endast en som höll den klassen enligt honom. Så trots besvikelsen över att Ares inte fick ck så måste vi ändå säga att vi är mycket nöjda med Flingas excellent. Att få den bedömningen av Per Iversen bör vi vara mycket nöjda med. Bilder finns här.

Lördagen den 26 februari 2011 var det en inofficiell men välbesökt utställning i Sätila. Flinga ställdes först mot Ares dotter Azza (Whistlewood´s Cory Azalea) och gick segrande ur den striden. Efter det ställdes hon mot sin egen bror Simba (Arri) och även där gick hon segrande och blev BIR-valp. I BIG-finalen var det totalt sex hundar och domare Jens Högsander placerade henne till slut som BIG-3. Bilder finns här.

Lördagen den 13 november 2010 var det inofficiell utställning i Svenljunga. Utställningen var välbesökt med hela 333 deltagande hundar. Det var dags för Flingas utställningsdebut och det kunde inte gått bättre. Domare Charlotte Andersson gav Flinga BIR-rosetten i klassen valpar 4-6 ånader, visserligen utan konkurrens av någon annan. I gruppen fortsatte framgångarna och hon blev då etta även där. Sen när det var dags för BIS-final var det representation från åtta olika grupper inne i ringen samtidigt. Flinga skötte sig jättebra och till slut stod segern mellan Flinga och en chihuahua. BIS-domaren Charlotte Lanning Vrethammar bestämde sig till slut för att Flinga skulle bli BIS-1 och det var jättekul. Även Ares dotter Azza (Whistlewood´s Cory Azalea) lyckades bra. Hon var med i valpar 6-9 månader och slog där en fauvehane och blev därför BIR och sen också BIG-2. Fler bilder finns här.

Söndagen den 19 september 2010 bar det iväg tidigt på morgonen för hela familjen tillsammans med Ares och Dimma. Målet för dagen var Köpenhamn och domare var Chie Ejima från Japan. Ares föll inte riktigt domaren i smaken, men han fick i alla fall very good i den öppna klassen. För Dimma gick det däremot väldigt bra i den öppna klassen. Trots att hon var ganska påpälsad för dagen lyckades hon charma domaren som gav henne cert och cacib och hon slutade sedan som bästa tik idag. BIR blev Shiroblam First Slip. Dimma blev i och med detta KBHV-10, DK UCH och även NORD UCH eftersom hon numera är champion i tre nordiska länder.

Lördagen den 21 augusti hade SBAK väst utställning på Tånga Hed i ett regnigt Vårgårda. Egentligen skulle alla tre vuxna hundarna ställts ut men Dimma fick lämna återbud eftersom hon och Flinga olyckligtvis hade blivit bitna av en huggorm i trädgården under fredagskvällen. De fick därför vara på Blå Stjärnans djursjukhus i Göteborg i stället. Det var 13 hundar anmälda för domare Per Knudsen från Danmark. För Ares del blev det en lyckad dag, han fick som enda fauve ett ck och blev BIR och även BIS-4. För Molle blev det ett HP i veteranklassen och han blev då BIR-veteran och senare också BIS 3-veteran. Även två av Ares valpar var med och de fick fin kritik båda två och blev placerade som tvåa och trea bland tikvalpar 4-6 månader. Det var med andra ord en riktigt trevlig dag bland en massa bassetvänner. Bilder finns här.

Lördagen den 14 augusti var var det internationell utställning i Oslo. Domare för dagen var Miguel Angel Martinez och han gillade Dimma som fick ck, cacib och blev BIM, vilket innebar att hon också blev kvalificerad till Crufts 2011. För Ares del blev det ett ck och en placering som tredje bästa hane efter två championhanar.

 

På söndagen var det dags för norsk vinnarutställning och domaren då var Knut Sigurd Wilberg. Han var dessvärre inte lika förtjust i Dimma som domaren dagen innan, men hon fick ett ck och placerade sig som femte bästa tik. För Ares del blev det en repris på gårdagen med enda skillnaden att han denna dag fick ett norskt cert också och blev då till vår glädje NO UCH. Bilder finns här.

Lördagen den 31 juli begav vi oss till Ransäter för att ställa ut Ares och Dimma för domare Espen Engh. Det gick väl inte riktigt så bra som man hade hoppats men båda hundarna fick i alla fall ck och Dimma blev andra bästa tik medan Ares blev tredje bästa hane.

Lördagen den 10 juli var det strålande värme när det var dags för nationell utställning i Tvååker. Idag fick både Ares och Dimma följa med för att bli bedömda av domare Danielle Letroy-Lantin. Bedömningen tog lång tid eftersom domaren var väldigt noggrann i kombination med att hon enbart kunde franska och därför skrev kritiken själv! Detta innebar att man inte förstod något av vad det stod. Det enda jag förstod av vad hon sa var "magnifique" i samband med att hon såg Ares första gången. Han fick sitt tredje cert och blev sedan bästa hane också. När han sedan ställdes mot mamma Dimma trodde nog jag (och de flesta andra runt ringen) att Dimma skulle ta hem BIR. Så blev det inte utan Dimma fick se sig slagen av Ares som när BIR och BIM skulle koras visades snyggt av Annicka som har Arounds kennel. I grupp-finalen fortsatte framgångarna för Ares och han slutade denna gången som BIG-5! Det var med andra ord en toppendag i Tvååker. Både BIM, BIR och BIG-5 blev dagens resultat och dessutom fick vi en ny svensk utställningschampion här hemma!!!

Lördagen den 19 juni 2010 bar det av till Elmia i Jönköping. Tråkigt nog hade arrangörerna missat något i planeringen för de sista tre kilometerna tog 1 h och 40 minuter!!! Det var tur man var ute i god tid så att man inte missade domare Zoran Brankovics bedömning av de tolv fauvarna. När det var dags för Ares entré i ringen gick det inte riktigt som man önskade. Han fick en 1:a och slog den andre jaktklasshanen, men tyvärr höll domaren inne på ck/cert för Ares. Det var endast de två championhannarna som fick ck på hanhundssidan så nu blir det att sikta in sig på nästa utställning och hoppas på bättre resultat då.


Det var en fantastiskt solig och fin dag när SKK:s utställning gick av stapeln i Vänersborg den 5 juni, 2010. Domare för dagen var Nils Molin och han hade mycket fina ord att säga om Ares som fick cert och blev BIR. I väntan på gruppfinalen blev det en tur till kennel Speyside´s för att titta på deras ljuvliga små valpar. Väl tillbaka på utställningsplatsen kunde det knappast ha gått bättre. Även i gruppen dömde Nils Molin och till slut var bara Ares och den snygge och nybakade championhannen Around I´m not from Barcelona "Månster" kvar. "Månster" stod som vinnare och Ares blev BIG-2!!! Det var en fantastiskt rolig upplevelse som vi hoppas få uppleva någon mer gång i framtiden... Bilder finns här.


Den 1 maj åkte jag och barnen till Smålandsstenar för att Ares skulle vara med på den inofficiella utställningen där. Det var många hundar anmälda men i rasen var det bara tre stycken, varav en var valp. Ares skötte sig bra och blev BIR och senare BIG-4. Även Hanna och Emma fick prova på det där med utställning. För första gången var de anmälda till barn med hund. Emma visade självklart Ares och för Hannas skull hade jag tagit med gamle Molle. Han var inte med på själva utställningen utan fick bara vara med i barn med hund för att Hanna också skulle ha en hund att gå med. Barnen tyckte det var jätteroligt att visa hund så det lär inte vara sista gången de gör det. Inför nästa gång får de nog träna lite mer innan bara...

Söndagen den 21 mars 2010 var det dags för internationell utställning i Malmö. Ares var en av nio fauvar som domare Seamus Oates dömde för dagen. Förra gången Ares bedömdes av Seamus Oates fick han 1:a och ck, men tyvärr tog intresset för löpande fauvetikar över Ares lust att visa sig från sin bästa sida i ringen. Ares fick bra kritik, men med kommentarer som "not moving very well today" och "not settled in the ring" fick Ares en 2:a.

Den 7 och 8 januari 2010 var det internationella utställningar på Svenska Mässan i Göteborg. På torsdagen var det Moa Persson som dömde och hon var sparsam med ck för dagen. Den enda som fick ck var Dimma och därmed blev hon BIR.  Ares fick väldigt fin kritik, men trots det blev det tyvärr bara en tvåa för honom. På fredagen gick det dock mycket bättre för Ares. Det var Karl-Erik Johansson som dömde och Ares fick då 1:a ck och cert! Han blev placerad som tredje bästa hane. För Dimmas del gick det även bra denna dagen och hon blev bästa tik och BIM.

Tidigt på morgonen söndagen den 29 november tog Suzanne med sig Ares och Dimma till utställningen DOGS 4 ALL i Lilleström utanför Oslo. Ares var första fauve ut i ringen och han lyckades få 1:a och ck och blev sedan placerad som tredje bästa hane. För Dimmas del gick det ännu bättre. Domare Eli-Marie Klepp från Norge tyckte att hon var så fin att hon placerade henne som bästa tik. Hon blev därmed BIM och Norsk Vinnare-09, BIR blev Ingdam´s Livarot.

Lördagen den 3 oktober åkte Suzanne tillsammans med Emma och Hanna på inofficiell utställning på Marks brukshundsklubb. Det var 149 hundar anmälda och själva utställningen gick jättebra för Ares del. Han skötte sig fint i ringen och fick bra kritik av domare Gunnar Furvik och han blev BIR och BIG. I BIS-finalen blev det dock ingen placering. Det som däremot inte var lika trevligt var vädret. Att tillbringa sex timmar på en utomhusutställning ihop med en treåring och en femåring som absolut inte vill vara där och dessutom ett regn som rent ut sagt öste ner är verkligen inget jag skulle rekommendera som lördagsunderhållning. Vill du se fler bilder från dagen kan du klicka här.

Lördagen den 19 september var Ares på inofficiell utställning i Partille. Det var 358 hundar anmälda och av dessa var två av dem fauvar. Ares skötte sig bra och fick bra jättebra kritik av domare Christel Collowin Elmberg. Han fick HP, men blev andra bästa hane efter en 4-årig champion.

Lördagen den 5 september åkte Suzanne och Ares till Varberg för att delta i schäferklubbens inofficiella utställning. Domare för dagen var den erfarna utställningsdomaren Siv Bengtsson och antal deltagande hundar var 85 stycken. Med tanke på hur Ares skött sig de två senaste utställningarna så var det med glädje vi kunde konstatera att han för dagen skötte sig riktigt bra. Han fick väldigt bra kritik och blev BIR och BIG, i BIS-finalen blev han dock utan placering. Bilder finns här.

I Tvååker var det sju fauvar anmälda. Dimma blev BIR men Ares lyckades inte imponera på domare Agnes Ganami Kertes från Israel och bångstyrigheten från Borås-utställningen satt fortfarande i så det blev ännu en tvåa för honom. Desto bättre gick det för Ares kullsyster Afrodite (se bilden), hon fick 1:a med ck och blev fjärde bästa tik. Fler bilder finns under fliken utställningsgalleri.

Lördagen den 27 juni var det nationell utställning i Borås. Det var nio fauvar anmälda. Det gick riktigt bra för Dimma och hon blev BIM. För Ares del gick det allt annat än bra. Han var mer intresserad av att krypa runt i utställningsringen och lukta efter en löptik än att visa upp sig. Detta imponerade inte något större på domare Sören Wesseltoft och det resulterade i ett andra pris för Ares.

Lördagen den 6 juni var det nationell utställning i Vänersborg. Det var åtta hundar anmälda och av dessa var det tre från A-kullen. Det var väldigt roligt att se hur de hade utvecklats och det blev en trevlig dag i Vänersborg. Dimma fick 1:a med ck och blev andra bästa tik, för Ares del gick det också bra och han fick 1:a med ck och blev andra bästa hane. Jägardrömmens Artemis fick också 1:a med ck och blev fjärde bästa tik. Bilder från dagen finns under fliken utställningsgalleri.

Lördagen den 21 mars åkte vi till Malmö för att ställa ut Dimma och Ares på den Svenska vinnarutställningen. Det var hela 18 fauvar anmälda och dagen blev riktigt lyckad. Ares gjorde debut i juniorklassen och trots att han var riktigt bångstyrig i ringen lyckades han charma domaren Glenway Dymock och fick 1:a med ck. Han blev 3:e bästa hanhund och vi var mycket stolta över resultatet. För Dimmas del gick det ännu bättre. Trots att hon för dagen inte var i bästa pälsform lyckades hon med bedriften att bli BIM (BIR blev Ingdam´s Point Du Raz) och hon blev därmed Svensk Vinnare 2009!

Tisdagen den 6 januari 2009 tog Suzanne med sig Dimma och Ares för att ställa ut dem på den internationella utställningen på Svenska Mässan i Göteborg. Det blev en lyckad dag för båda hundarna. Ares skötte sig bra, även om han tyckte att det var lite läskigt att stå på bordet och bli synad. Han fick 1:a med HP och blev BIR-valp. För Dimma gick det också väldigt bra. Hon blev BIR (BIM blev Ryethill´s Timon).

Den 8 november 2008 gör Ares debut i utställningsringen. Han ställs ut på en inofficiell utställning i Svenljunga och får 1:a med HP och blir BIR-valp.