Drevprovsresultat 2008-2011

På den här sidan kan ni läsa om vad våra hundar har presterat på drevprov. Vi anser att det är viktigt att drevprovsmeritera hundarna före de används i avel och vi lägger därför stor vikt vid detta. Klicka på bilden om du vill se den i ett större format.

Fredagen den 18 november åkte Stefan och Ares till Loo i närheten av Sollebrunn för att gå drevprov för Bo Wallin. Förhoppningar fanns om att Ares skulle få ett första pris så att han kunde bli jaktchampion. När dagens jaktprov var avslutat blev resultatet bättre än vad vi hoppats på och domarens förslag blir1+1+2 med 49 poäng och drevcert. Detta resultat fastställde domarkollegiet så nu är Ares numera SE JCH också. Ares fick 6:a både på lydnad och jaktduglighet och det är med stolthet vi läser domarens sammanfattande ord kring Ares prestation: " Tätskallig hane som skallar mellan 100 och 130 skall per minut vid god kontakt. Väl buktande drev. Rejält sök med utmärkt lydnad och trevligt samarbete. Väcker lagom på slag och vid tappt. Lämplig drevhastighet och spårnoga. Jaktlust utöver det vanliga men ändå samarbetsvillig. Utmärkt kondition. "

Fredagen den 4 november 2011 var det äntligen dags för årets första drevprov. Suzanne och Ares begav sig till Svenljunga och domare Thomas Henrikssons marker. Det var första gången Suzanne gick på prov med Ares och nervositeten var stor innan start. Lite lugnare blev det dock när han fick loss tidigt på morgonen och drev det rådjuret fint i 60 minuter. Efter detta drev rusade tiden vidare och under dagen hann Ares med ytterligare två stycken första pris. Så om bara domarkollegiet fastställer vad domaren föreslår så blir dagens resultat 1+1+1. Det var en aning trött hund och en väldigt trött hundförare som glada begav sig hemåt på eftermiddagen igen. När domaren och domarkollegiet sagt sitt blev till slut resultatet 1+1+1 och 47 poäng. Ares fick 6:a på jaktduglighet och det är vi verkligen nöjda med. Tyvärr är Ares inte hunden som avslutar självmant vid exakt 60 minuter så för att inte pressa rådjuren för mycket och för att få ihop fler prisvärda drev på en dag valde Suzanne att vid de tre dreven kalla in hunden på drevlöpan. Detta medförde tyvärr att Ares bara fick 3:a på momentet samarbete för tydligen krävs det enligt domaren att hunden vid något tillfälle självmant avslutar drevet och ta sig tillbaka till hundföraren för att få högre poäng än 3:a. Detta hände dock inte under dagen men däremot ansåg domaren att lydnaden var värd en 5:a så det märks ju att Ares ändå är ganska lyhörd för vad hundföraren vill.

Så blev det äntligen dags för årets första drevprov. Två gånger tidigare i år har drevprov varit planerade men dessa har blivit sent inställda av olika anledningar. Nu var det så dags för ny dag och ny domare och nu blev provet äntligen av. Det blev en start på marken hemma och det kom ännu mer snö under natten men inte så mycket att det var aktuellt att ställa in. Ares skötte sig alldeles utmärkt i snön och när dagen var slut hade han fått ihop två stycken prisvärda drev och efter domarkollegiet är det nu fastställt att han fick 1+1 och 46 poäng för domare Stig Lövgren. Så nu är första steget mot det eftertraktade jaktchampionatet taget. Nu ska vi bara hålla tummarna för lite mildväder också... (9/12-10)

Nu har även Ares startat på drevprov. Stefan åkte denna gång till Grimsås och om det berodde på det vackra vädret eller de okända rådjuren vet vi inte, men Ares jagade i alla fall längre än han gjort tidigare. Nu har kollegiet fastställt resultatet och det blev en 2:a och 38 poäng för Ares. Vi är nöjda med resultatet med tanke på hans ålder och orutin och nu ser vi framemot start i jaktklassen på utställningarna under 2010. Självklart satsar vi även på nya starter på drevprov och förhoppningsvis också ännu bättre resultat framöver.

 

 

Den 17 december 2008 startade Dimma på drevprov på vår hemmamark. Det var dåligt med rådjur i markerna den dagen, men hon lyckades i alla fall få fart på ett rådjur och driva det till full tid. Det har varit en lång väntan på resultatet, men nu i februari 2009 har i alla fall domarkollegiet sammanträtt och den föreslagna 1:an är nu fastställd och hon tilldelades 43 egenskapspoäng. Vi har därför numera ännu en jaktchampion i huset!!!

Den 2 december 2008 startade Dimma på drevprov i Grimsås. Domarkollegiet har nu beslutat att ge Dimma 1+1+1 med drevcert! Hon fick 50 poäng och maxpoäng på jaktduglighet.