M-kullen

Den 30 juni 2021 föddes Jägardrömmens M-kull. Det blev fyra hanar. Bilder på valparnas åtta första veckor finns här. 

Far: SE JCH  SE VCH  SE UCH  Whistlewood´s Arran Comet 

Mor: SE JCH SE VCH  Jägardrömmens Hallonhjärta

SE JCH  SE VCH  Jägardrömmens Mazuelo "Nisse" ägs av hanhundsägaren Anders Schönborg men kommer att bo  och meriteras av fodervärden Anne-Charlotte Larsson och hennes sambo Mattias Åkesson. 

VILTSPÅRPROV: Lördagen den 2 april 2022 klarade Nisse anlagsklassen i viltspårprov. Den 3 april gjorde Nisse sin första start i öppen klass och fick rejäl viltstörning på en av sträckorna så det blev ett 2:a pris. Den 11 april var det dags för ännu en start i öppen klass och denna gången fick Nisse 1:a. Den 14 april var det dags för ytterligare en start och ännu ett 1:a pris för Nisse. Den 15 april var det återigen dags för start och efter ytterligare en 1:a kan Nisse titulera sig svensk viltspårchampion. Den 7 maj hade Basset öst kvaltävling till SM-uttagningen och Nisse lyckades ännu en gång med att få 1:a pris och vann även kvaltävlingen. Den 22 maj vann Nisse KM för Jönköpings södras jaktvårdskrets och har trots sin ringa ålder redan radat upp en massa framgångar i viltspårsammanhang! Hittills har han förutom viltspårchampionatet också vunnit Basset östs ena kval till Viltspår-SM.  Han har även vunnit södra jaktvårdskretsens kretsmästerskap och gått vidare till Länsmästerskapet och dessutom är han även uttagen till Länsmästerskapet i eftersök. Den 6 juni 2022 har Basset Öst kval till Viltspår-SM och för Nisses del blir det ännu ett 1:a pris och han blir trea i tävlingen, men med väldigt små marginaler missar han en av platserna till Viltspår-SM och blir första reserv. Den 18 juni var Nisse och matte Anne-charlotte med på länsmästerskapen i eftersök. För Nisses del blev det ännu en 1:a på viltspårprov och då även andra moment såsom frågor och skytte räknades in i resultatet blev Nisse och Anne-charlotte totalt fyra i tävlingen. Nisse är även godkänd av polisen som eftersökshund i NVR. 

 

UTSTÄLLNING: Den 30 april 2022 var Nisse på sin första utställning och där fick han Excellent och vann juniorklassen. Den 12 juni 2022 var det intrenationell utställning i Vänersborg och för Nisses del blev det en väldigt lyckad dag då han fick Excellent med ck och blev bästa junior samt andra bästa hane. Den 2 juli fick Nisse Excellent, ck, Nordic R-cert och blev andra bästa hane i Borås. Den 7 maj 2023 tog Nisse cert, Nordic cert och blev BIM i Skara. Den 27 maj blev Nisse tredje bästa hane med reserv-cert på Basset Syds välbesökta utställning. Den 3 november blev Nisse BIM och tog cert och cacib på kennelklubbens utställning i Växjö.

DREVPROV: Den 26 januari 2023 startade Nisse på sitt första drevprov och fick ett 1:a pris med 26 poäng. Den 13 januari 2024 startade Nisse på ännu ett drevprov och fick då 1+2 med 27 poäng. Den 28 januari 2024 blev det ännu en drevprovsstart och han fick då 1:a med 26 poäng och kan nu titulera sig svensk jaktchampion. Grattis och bra jobbat Ann-Charlotte och Nisse!

TOPP 10-PLACERINGAR I BASSETKLUBBEN OCH FAUVEKLUBBEN:

2022 blev Nisse 9:a i Fauveklubbens tävling "Årets Basset Fauve de Bretagne".

2022 blev Nisse 4:a på Bassetklubbens lista över årets viltspårhund.

2023 blev Nisse 5:a i Fauveklubbens tävling "Årets Basset Fauve de Bretagne".

 

Jägardrömmens Montepulciano "Winston" har flyttat till Fanny och Eric på Åland. 

UTSTÄLLNING: Under påskhelgen 2022 gjorde Winston debut på två olika utställningar i Finland och på båda dessa fick han Excellent. 

VILTSPÅRPROV: Den 11 juli 2023 startade Winston på viltspårprov på Åland och fick då ett 1:a pris. 

SE VCH  Jägardrömmens Marzemino "Basse" har flyttat till familjen Wesster i Eskilstuna. 

VILTSPÅRPROV: Den 2 juni 2022 klarade Basse anlagsklassen i viltspårprov. Den 12 juni var det dags för första starten i öppen klass och Basse fick en 2:a. Den 28 juli var det dags för ännu en start i öppen klass och denna gången blev det ett 1:a pris för Basse. Den 20 augusti tog Basse ännu en 1:a på viltspårprov. Den 15 september startade Basse ännu ett viltspårprov som resulterade i ett 1:a pris och kan numera titulera sig svensk viltspårchampion. 

Jägardrömmens Malbec "Malle" har flyttat till familjen Wennilsjö i Hudiksvall.

VILTSPÅRPROV: Den 10 september 2022 klarade Malle anlagsklassen i viltspår. 

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)